Fun City

EN UDDA UTFLYKT


Välkommen till Fun City, nöjesparken där alla har roligt! Eller? Det var en ambitiös idé med ett sommarland utmed E6:an strax söder om Varberg, i teorin skulle man locka både de på genomresa och kuststräckans sommargäster. Redan från början fanns allt man kunde önska sig: Ett tivoli, ett vattenland, en mindre djurpark komplett med kameler samt westernstaden Gun City. Det fanns egentligen bara en sak som talade emot Fun City, att det inte alls var vidare roligt.

Redan från starten kantades verksamheten av avslöjanden i lokalpressen om missförhållanden angående både anställda och djur. Badvattnet var kallt och attraktionerna undermåligt byggda. Kanske tröttnade besökarna 2008 när en nioårig pojke skadades allvarligt i en vattenrutschkana, kanske tröttnade de 2010 när sjölejonet Okko försökte attackera publiken och en anställd blev biten. I vilket fall såg Fun City allt färre besökare och vid nedläggningen 2012 hade man fått stänga allt utom vattenlandet. Då hade parken bara gått med vinst ett enda år.

Efter att parken under några år använts till ett omdiskuterat asylboende utan bygglov såldes hela området 2016 för markexploatering. Hösten 2017 revs allt förutom trollet på berget och skylten vid motorvägen. Fun City var det sista övergivna nöjesfältet i Sverige och det i särklass mest spännande, men kapitalismen är cyklisk till sin natur och förr eller senare kommer det att dyka upp ett nytt.


BESÖKSINFORMATION


  • Öppet: Permanent Stängt
  • Pris: Gratis
  • Hemsida: Nej
  • Tel: Nej
  • Koordinater: 57.064311, 12.344536
  • Adress: Spannarp, 432 77 Tvååker
Öppna i Google Maps