Fun City

EN UDDA UTFLYKT


Välkommen till Fun City, nöjesparken där alla har roligt! Eller? Det var en ambitiös idé med ett sommarland utmed E6:an strax söder om Varberg. I teorin skulle man locka både de på genomresa och kuststräckans sommargäster. Redan från början fanns allt man kunde önska sig: Ett tivoli, ett badland, en mindre djurpark komplett med kameler samt westernstaden Gun City. Det fanns egentligen bara en sak som talade emot Fun City, att det inte alls var vidare roligt.

Redan från starten kantades verksamheten av avslöjanden i lokalpressen om missförhållanden angående både anställda och djur. Badvattnet var kallt och attraktionerna undermåligt byggda. Kanske tröttnade besökarna 2008 när en nioårig pojke skadades allvarligt i en vattenrutschkana, kanske tröttnade de 2010 när sjölejonet Okko försökte attackera publiken och en anställd blev biten. I vilket fall såg Fun City allt färre besökare och vid nedläggningen 2012 hade man fått stänga allt utom vattenlandet. Då hade parken bara gått med vinst ett enda år.

Efter att parken under några år använts till ett omdiskuterat asylboende utan bygglov såldes hela området för markexploatering 2016. Hösten 2017 revs allt utom trollet på berget och skylten vid E6:an. Trollet är idag populärt bland friklättrare men det är inget vi skulle rekommendera.


BESÖKSINFORMATION


  • Öppet: Alltid öppet
  • Pris: Gratis
  • Hemsida: Nej
  • Tel: Nej
  • Koordinater: 57.064311, 12.344536
  • Adress: Spannarp, 432 77 Tvååker
Öppna i Google Maps