Robinsons Öråd

EN UDDA UTFLYKT


Har du någonsin drömt om att få vara med i Robinson? Att få sätta alla de där timmarna av prepping-videos på youtube till test? Överleva på kokosnötter, narcissism och slughet? Samtidigt är det ju rätt skönt med en bäddad säng och nyrostat kaffe på morgonen, och hur gör man med sin omvärldsbevakning på en öde ö? Inga problem, i Haparanda kan man både äta kakan och ha den kvar.

När pandemin slog till vintern 2020 och apokalypsen stod för dörren fick TV4 och produktionsbolaget Mastiff välja att skrota årets inspelning av den omåttligt populära Robinson, eller att flytta produktionen till Sverige. Valet föll till slut på Haparandas skärgård och de många mer eller mindre öde öar som finns där.

Så fort det blev känt att Robinson skulle spelas in i Haparanda såg turistnäringen ett ökat intresse för den nordliga skärgården. Kommunen var inte sena med att avsätta stora pengar för att bygga bryggor, ordna grillplatser och styra upp andra faciliteter som potentiella Robinson-turister skulle behöva.

Kanske är det därför som vi två år senare fortfarande hittar kulisserna till det beryktade ö-rådet, byggt vid Sveriges östligaste punkt på Sundholmen strax bakom det hotell som inhyste produktionsteamet. Så ta chansen att få uppleva en del av Robinson, fast på dina egna villkor. Vem vet hur länge kulisserna får stå kvar, så fort restriktionerna släppte flyttade produktionen tillbaka till varmare breddgrader.


BESÖKSINFORMATION


  • Öppet: Alltid öppet
  • Pris: Gratis
  • Hemsida: Nej
  • Tel: Nej
  • Koordinater: 65.81508, 24.14816
  • Adress: Sundholmen, 953 33 Haparanda
Öppna i Google Maps