Vadstena MC- och Traktormuseum

EN UDDA UTFLYKT


Fordonsmuseer är både ovanligt många till antalet och svårdefinierade. Är de samlarmuseer? Nostalgimuseer eller motortekniska museer? De flesta är något av en blandning av de tre även om det finns undantag, som tillverkarna saab och volvos museer som också berättar om bilismens utveckling i Sverige.

Vadstena MC & traktormuseum har sedan 1986 samlat både motorcyklar från världens alla hörn, traktens avlagda traktorer och ett antal tändkulemotorer från gårdar och verksamheter. Museet ligger ute på den bördiga Östgötaslätten så att det är traktorerna som tar upp den mesta platsen är inte förvånande.

Den stora lokalen på 1200 kvadratmeter rymmer många fordon. Putsade fordon, slitna fordon och i ett hörn bakom museet även en samling skrotade fordon. För den motorintresserade är det ett givet museum om man har vägarna förbi det lite avlägset belägna Vadstena.

Glöm inte att se deras hemsida för aktuella öppettider, det är ett utpräglat sommarmuseum som bara håller öppet under säsong. Andra tider på året behöver man förboka sitt besök.


BESÖKSINFORMATION


Öppna i Google Maps