Arnolds Kannibalmuseum

EN UDDA UTFLYKT


Önneköp är en liten by i nordöstra Skåne med drygt 200 invånare. Livet där har sin gilla gång och vid en första anblick finns det ingen anledning som turist att stanna till. Men Önneköp är också en utbrytarrepublik med egna ministrar, flagga och en hemlig armé. Hotet mot grannen Sverige får däremot ses som ganska begränsat, Republikens flagga pryds av deras nationaldryck kaffegöken, en kopp svart kaffe med en skvätt vodka, och deras ledare kallar sig för Arnold Äventyraren.

Det är till hans gård vi styr mot en grå februaridag när exotiska äventyr känns mer avlägsna än någonsin. Där asfalt blir till grus står en skylt som pekar på vårt mål, Arnolds Kannibalmuseum. Arnold är en sällsam man som gjort lite vad som fallit honom in genom åren. Startat en mikronation, rest jorden runt, skrivit en bok och kanske framför allt samlat på souvenirer nog för att fylla en gammal hönshus från golv till tak. Varje pryl har en mer eller mindre osannolik historia kopplad till sig och ett besök till Arnolds Kannibalmuseum innebär en muntlig redogörelse av dem tills du inte orkar mer och bara vill åka hem och boka en egen resa till en okänd destination.

Öppettider och pris är efter överenskommelse, men oftast är det möjligt att besöka Arnolds Kannibalmuseum när han är hemma.


BESÖKSINFORMATION


Öppna i Google Maps