Disgusting Food Museum

EN UDDA UTFLYKT


Vad är god respektive äcklig mat? Något mer subjektivt än smak är svårt att finna. Disgusting Food Museum i Malmö har bestämt sig för att tänja på vad besökare till museet anser vara ätligt och oätligt.

Samlingen rör sig från isländsk fermenterad haj, vår egna surströmming och torkade insekter till mer oväntade saker som amerikansk root beer och salmiak från Finland – delikatesser i sin region, avskydda och ansedda oätliga i andra.

Tanken med projektet Disgusting Food Museum är att utmana besökarens fördomar kring vad äcklig mat är – och få hen att börja fundera kring sina egna preferenser. Det är ett högst levande museum där besökaren faktiskt får lukta, och smaka på de olika produkterna för att bilda sig en egen uppfattning.

Museet har sedan det öppnade 2018 blivit omåttligt populärt och ligger mitt i centrala Malmö där de presenterar en samling av omkring 80 mer eller mindre ätbara produkter från jordens alla hörn.

Besök museets hemsida för mer information kring öppettider och biljettpriser.


BESÖKSINFORMATION


Öppna i Google Maps