Zlatan Court

EN UDDA UTFLYKT


Välkommen till Zlatan Court, en smått surrealistisk hyllning till en av Sveriges mest framgångsrika idrottsstjärnor.

För en cynisk betraktare känns Zlatan Court som en lavett riktad mot Rosengårds ansikte. Världens största tillverkare av sportartiklar, tillsammans med en av Sveriges rikaste idrottare genom tiderna, har byggt en instängslad fotbollsplan för att hedra sig själva.

Zlatan Court invigdes 2007 och blev snabbt en turistdestination för fotbollsintresserade fans. Det var trots allt på den här innegården i Rosengård som Zlatan Ibrahimović växte upp och började sparka boll. Det finns ett stjärnavtryck på marken bredvid planen med hans fotavtryck och på väggen vid ingången till planen sitter en bricka med inskriptionen (som är författad av Leo Dahlin, och inte Zlatan själv):

”Här finns mitt hjärta. Här finns min historia. Här finns mitt spel. Ta det vidare. Zlatan”.

Åren har däremot inte farit snällt mot Zlatan Court. Rost, hål och sprickor är ovälkommen patina i en stadsdel som kämpar för sin image – och grannarna har börjat klaga. Inte för att slitage och skadegörelse stoppar nyfikna besökare att ta sig ut till Rosengård och fotbollsplanen, även fast den stora stjärnan numera är pensionerad.

Zlatan Court är öppen dygnet runt, året runt. Parkering finns i anslutning.


BESÖKSINFORMATION


  • Öppet: Alltid öppet
  • Pris: Gratis
  • Hemsida: Nej
  • Tel: Nej
  • Koordinater: 55.58851, 13.03202
  • Adress: Bennets Väg 2, 213 67 Malmö
Öppna i Google Maps