Börjes Slipsmuseum

EN UDDA UTFLYKT


I ett par röda små byggnader i skogen utanför Eksjö finns sveriges och kanske världens enda museum helt dedikerat åt slipsar. Börjes Slipsmuseum fick sin början 2004 när en affär i Vetlanda hade utförsäljning av slipsar för tio kronor styck. Av okänd anledning bestämde sig Börje för att köpa allihopa, hela lagret och ta hem dem.

Den ena slipsen ledde till den andra och snart var hela bostadshuset fullt av slipsar. Då inredde Börje ett av de mindre husen på gården för att visa upp samlingarna för besökare och Börjes Slipsmuseum var fött. När Eslövs Energiverk donerade ytterligare 5000 slipsar till museet räckte inte lokalen och Börje bestämde sig för att utöka. En halv miljon senare var museets andra byggnad klar och Slipsmuseet fick den utformning vi ser idag.

Av alla märkliga samlarmuseum vi besökt så är Börjes Slipsmuseum ett av de mest oförklarliga. Att vandra runt bland rad efter rad av prydligt upphängda slipsar, runt 9000 vid vårt besök, är en högst surrealistisk upplevelse som varmt rekommenderas.


BESÖKSINFORMATION


Öppna i Google Maps