Skärkhults Museum

EN UDDA UTFLYKT


Skärkhults Museum är en väl bevarad hemlighet i Sjömarken, drygt en mil utanför Borås. Här har Bengt-Olof byggt upp ett märkligt samlarmuseum som sträcker sig över flera byggnader och ett helt liv.

Turistbyrån känner inte till det, och inte heller invånarna i Sjömarken. Av någon outgrundlig anledning är det mest PRO-grupper som hittar dit. Det finns parkering för bussar, en kaffestuga och framförallt föreståndaren själv.

Sten- och bronsåldersföremålen har Bengt-Olof hittat på fornåkrar med hjälp av slagruta. Resten har han anskaffat på mer traditionellt vis. De gamla stenyxorna samsas med en imponerande samling svenskt porslin, tusentals ölburkar och en ansamling bruksföremål som skulle göra vilken antikhandlare som helst avundsjuk.

Museet har varit under uppbyggnad i drygt tjugo år och får väl anses vara ett evighetsprojekt. Det är ett museum framförallt för den som är intresserad av samlandet som livsstil.

Det finns inga fasta öppettider och prisbilden är oklar. Det bästa är att ringa Bengt-Olof och fråga sig för innan besök.


BESÖKSINFORMATION


Öppna i Google Maps