Upptäck 27 säregna museer, bortglömda fornminnen och andra udda sevärdheter i Vadstena.

Många som besöker Vadstena kommer för sevärdheter som den pittoreska stadskärnan, det välbevarade renässansslottet eller för att utforska klostermiljön och stadens katolska arv. Vadstena är en också given destination för dem som vandrar pilgrimsleden Birgittavägen och här finns ett stort pilgrimscenter. Men det finns så klart en annan sida av Vadstena än det välkammade klosterlivet.

Den som gräver lite djupare upptäcker snart många udda sevärdheter i Vadstena. Inne i staden finns museum som Hospitalsmuseet där man kan stifta bekantskap med hur psykiatrin fungerade under medeltiden, ett leksaksmuseum som inte vet vad det vill och ett museum dedikerat åt konsten att knyppla spets.

Några kilometer utanför staden ligger Nässja domarring, ett av Sveriges mäktigaste fornminnen från järnåldern och i Örberga en bit därifrån ligger Fyrstensberget med de ovanliga fossilerna Kristalläpplen. Museet Orlunda Radiostation visar upp en radiostation från kalla kriget, komplett med stötsvågsdörrar som skulle klara ett atomkrig och i Borghamn finner man Sveriges enda skateboardmuseum.

Udda Utflykter strävar efter att lista alla märkliga sevärdheter i Vadstena, men har vi missat något som skulle platsa här så tveka inte att kontakta oss!