Upptäck 2 säregna museer, bortglömda fornminnen och andra udda sevärdheter i Mönsterås.

Mönsterås mellan Oskarshamn och Kalmar består både av ett vidsträckt skogslandskap och en skärgård i Östersjön med över 300 små öar. Inte konstigt då att variationen på udda sevärdheter i Mönsterås är stor.

Vid kusten finns lämningar efter tiden då handeln var utbredd längst med Östersjöns kust. Här kan man besöka landets minsta köping Pataholm, ruinerna efter Björnöhus och det före detta klostret i Kronobäck. Strax söder om centralorten finns även platsen där det sägs att stoftet från den heliga Birgitta fördes iland, vid hemfärden från Rom 1374.

I de djupa skogarnas mörker finner vi istället de sevärdheter i Mönsterås som är mindre välkända. Som i många andra skogsbygder finns även här en varggrop, men också övergivna bruk, folkparker och militära anläggningar från kalla kriget.

Upptäck udda besöksmål och obskyra platser med hjälp av vår guide till Mönsterås. Vi strävar efter att lista alla märkliga sevärdheter i Mönsterås, har vi missat något som skulle platsa så tveka inte att tipsa oss!