Upptäck 6 säregna museer, bortglömda fornminnen och andra udda sevärdheter i Götene.

Götene kommun bjuder framförallt på annorlunda besöksmål utanför centralorten med samma namn. Trakten runt Kinnekulle är mytomspunnen sedan forntid och gömmer ett stort antal märkliga sevärdheter. Tredingstenarna utanför Medelplana ansågs så udda att de till och med finns avbildade i Suecia antiqua et hodierna från 1667. I närheten finner man också den mystiska Högehall, en rest sten med ett hål genom vilket man vissa datum ser solnedgången.

På Kinnekulle finner den nyfikne även ruiner och lämningar från bergets industriella era. Ruinerna från ett misslyckat försök att utvinna olja står gömda och glömda i skogen medan Kinnekulle stenbrott är omöjligt att missa.

Den kanske mest udda sevärdheten ligger strax nedanför berget. Mitt bland de traditionella hällristningarna vid Flyhov har bronsålderns mystiker avbildat en matris som idag är fullständigt oförklarlig.

Udda Utflykter strävar efter att lista alla märkliga sevärdheter i Götene, men har vi missat något som skulle platsa här så tveka inte att kontakta oss!